Planurile tale de viitor țin de acțiunile din prezent

A reuși sa fii disciplinat financiar se invață. EasyInvest, subscrierea ta programată te poate ajuta.

Cu siguranța ai auzit de efectul dobanzii compuse, chiar Albert Einstein o considera a opta minune a lumii!

 

*Sursa : http://wealth.visualcapitalist.com/visualizing-power-compound-interest/

De ce?

 •  Cum ar fi să nu mai depinzi de salariu peste 20 ani in aceeași masură in care depinzi acum ? Ti-am trezit interesul? Insoțeste-ne si in urmatoarele randuri.

1. Setăm principiile

 • Controlează cheltuielile lunare:
  • Ai grijă cum și cât cheltuiești, chiar dacă acest lucru nu e întotdeauna foarte ușor de făcut. Îți propunem o rutină în acest sens, lucru care te va ajuta să ai parte de  o disciplină din punct de vedere financiar. E foarte important să ai control asupra cheltuielilor lunare și te putem ajuta să faci asta. Prin fiecare subscriere programată te plătești pe tine înaintea altor cheltuieli.
 • Dă valoare resurselor tale financiare:
  • Dacă te intrebi care este legatura intre subscrierea programată si "castigul de timp" vei afla ca este una destul de simplă si anume cu un singur drum la bancă, banii sunt trimisi automat din cont tău in fondul de investitii ales. Cu alte cuvinte pui banii să lucreze pentru tine.
 • Ai răbdare:
  • Orice lucru bine făcut are nevoie de timp.

2. Alegem

Atunci cand ai dubii in legatură cu ce să alegi, alege diversificare. E atat de simplu. Benjamin Graham, un consultant cunoscut de investitii al secolului XX, propune in acest sens o pondere minimă sugerată pentru actiuni de 25% si in consecintă un maxim in instrumente cu venit fix de 75% in lucrarea sa: “Investitorul inteligent”. Un alt  sfat de la acesta:

 • Așteaptă-te la volatilitate și învață să o accepți, asta înseamnă periodicitate. Când prețurile instrumentelor financiare sunt jos, poți cumpara mai multe unitati de fond cu aceeași sumă de bani;

 

Iata ce randamente medii anuale au inregistrat principalele clase de investiții de-a lungul timpului:

  1926 – 2016 2007 - 2016
Actiuni 11.1% 7.3%
Obligatiuni corporative 6.0% 6.9%
Obligatiuni guvernamentale 5.5% 6.5%
Titluri de stat 3.4% 0.7%
Inflatie 2.9% 1.8%

 

*Date statistice aferente SUA, cuprinse in “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 - 2016

 

3. Trecem la treaba

Mergi in orice agenție BRD Groupe Societe Generale  si alege-ți fondul de investiții care ți se potriveste.

Nume Moneda /
Perioada minim
recomandată
Risc Tipul de investitii
FDI BRD Simfonia RON/
1 an
scazut /
2
Plasamente monetare si instrumente cu venit fix
FDI BRD Euro Fond EUR/
1 an
scazut /
2
Plasamente monetare si instrumente cu venit fix
FDI BRD USD Fond USD/
1 an
scazut /
2
Plasamente monetare si instrumente cu venit fix
FDI BRD Obligatiuni RON/
3 ani
scazut /
2
Plasamente monetare si instrumente cu venit fix
FDI BRD DIVERSO
 • Clasa A
 • Clasa E
RON/
EUR/
3 ani
mediu /
4
Fond diversificat cu plasamente pe pietele de actiuni, obligatiuni si in instrumente specifice pietei monetare.
FDI BRD ACTIUNI
 • Clasa A
 • Clasa E
RON/
EUR/
5 ani
mediu /
4
Fond de actiuni
FDI BRD Index RON/
5 ani
mediu /
4
Fond de actiuni

 

Indicatorul de risc este calculat conform Instructiunii ASF nr.5/2012 privind forma, continutul si modul de prezentare a documentului privind informatiile cheie destinate investitorilor in organismele de plasament colectiv in valori mobiliare: 1 risc scazut - 7 risc ridicat

 

-Îți setezi o subscriere programată în oricare din fondurile de investiții: cu suma și perioada dorite de tine.

-Contul va fi debitat cu acea sumă în mod automat, la data stabilită de tine, așa cum ai ales tu să se întâmple și noi ne ocupăm ca acea sumă să fie investită.

 

O imagine face cât 1000 de cuvinte. Gata să investești ? Timpul e aliatul tău principal : e bine să incepi să il folosești cat mai repede.

Disclaimer :

“Randamentul utilizat in exemplul propus de BRD Asset Management SAI (randament mediu anual de 7%) se bazeaza pe:

 • Alocarea activelor propusa de Benjamin Graham in lucrarea “The Intelligent Investor” cu ponderea minima sugerata pentru actiuni- 25%- şi 75% instrumente cu venit fix;
 • Date statistice aferente SUA, cuprinse in “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 - 2016. Formula de calcul este data de suma dintre valorile obtinute aplicand ponderea de 25% la o medie a randamentului de 11.1% pentru actiuni (“large-cap stocks: 10% / small-call stocks: 12.1%”) si ponderea de 75% la un randament de 5.5% pentru obligatiuni guvernamentale.

Modelul prezentat are strict caracter de exemplificare in baza unor date statistice si nu se bazeaza pe informatii aferente structurii activelor sau evolutiei Fondurilor Administrate de BRD Asset Management SAI. Performanta anterioara nu reprezinta o garantie a unor rezultate viitoare.”

 

4- De reținut

 • Mergi in orice agenție BRD si exprimă-ți dorința de a opta pentru o Subscriere Programată intr-un fond deschis de investiții.
 • Nu există sumă minimă. Sparge gheață cu o sumă cu care ești confortabil
 • Poate te răzgândești. N-am vrea să o faci, dar ca să  te ajutăm în decizie îți spunem că nu există nicio constrângere la nivel de perioadă. Poți oricând să dispui de sumele acumulate fără costuri sau penalizări;

Și, ca să risipim și temerea cu privire la comisioane de subscriere/răscumpărare, îți spunem că, indiferent de alegerea pe care o faci, ai comisioane de subscriere/răscumparare zero.